Vind de perfecte werknemer

Rekrutering en Selectie

Naar rekrutering toe kennen we de juiste kanalen om u de geschikte kandidaat te bezorgen. De combinatie van deze kanalen en het gebruik van onze uitgebreide databank zorgt voor een maximale instroom, die noodzakelijk is om de juiste keuze(s) te kunnen maken.

Onze masters in de psychologie verzorgen de diepteinterviews en bijkomende psychotechnische testen. Zo adviseren wij u  graag bij het maken van uw beslissing.

Wij begeleiden het volledige aanwervingstraject. Bijkomend blijven wij na aanwerving achter de schermen aanwezig om de kandidaat op te volgen. Waar nodig sturen wij bij.

Test Voor Je Aanwerft geeft een extra screening aan uw kandidaten voor een succesvolle aanwerving.

Via deze testen krijgt u een beter beeld van de kandidaat omtrent:

  • Het leervermogen
  • De gedragsstijl
  • Talenkennis
  • Informatica
  • Technisch Inzicht
  • ...

 

Deze testen zijn specifiek aangepast aan de functie waarvoor de kandidaat solliciteert.

Het volstaat om de CV van de kandidaat en een functieomschrijving door te mailen. Hiermee hebben wij de nodige informatie ter beschikking. Wij maken zelf een afspraak met de kandidaat in kwestie en houden u steeds op de hoogte. 1 á 2 werkdagen na de testen mag u het psychotechnisch rapport met professioneel advies in uw mailbox verwachten.

Wij zorgen ervoor dat de kandidaat-sollicitant objectief getest wordt door onze ervaren huis-psychologen. Zo kent u de sterktes en werkpunten op voorhand, wat tot een succesvolle aanwerving kan leiden.

Wenst u meer info? Wij komen onze werkwijze graag ter plaatse vrijblijvend toelichten.

Direct Talent stelt u graag spontaan talentvolle kandidaten voor die mogelijks passen in uw bedrijf.

Ons team van masters in de psychologie zijn dagelijks talentvolle medewerkers aan het zoeken, screenen en testen. Zij staan u graag te woord om de kandidaat heel grondig te omschrijven. Op die manier kan u inschatten of hij/zij iemand is die kan matchen in uw bedrijf én in de functie die u zou voorzien.

Wij verzorgen alle communicatie, maken afspraken met de kandidaat en uw bedrijf, doen een opvolgingsgesprek achteraf...

Wij kunnen ervoor zorgen dat de kandidaat-sollicitant grondig getest wordt voor uw vacature, zodat u de sterktes en werkpunten op voorhand kent. Dit zit inbegrepen in onze diensten.

Wenst u de kandidaat toch niet aan te werven? Geen probleem! U bent ons niets verschuldigd.

 

Laat je gegevens achter
& wij nemen contact op

Tip van de maand: Hoe moet ik met een sollicitant omgaan?